Header

Publieksprijs fietsgemeente/-stad 2018

Van 21 maart tot en met 21 mei 2018 kunnen alle Vlamingen stemmen op hun favoriete fietsgemeenten en -steden. Deze verkiezing kadert in het initiatief 'Fietsgemeente/-stad 2018' waarbij de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid lokale besturen met een sterk fietsbeleid in de bloemetjes zetten.

Hoe?

Stemmen kan via www.fietsgemeente.be. Stemmers duiden maximaal drie redenen aan en kunnen verbetersuggesties geven. Uit de stemmers loten we wekelijks enkele gelukkigen die we verrassen met een fietsknooppuntenkaart of een bon van fietswinkel Fiets! ter waarde van 1.500 euro, 750 euro, 250 euro of 100 euro. Alle steden en gemeenten komen in aanmerking voor de Publieksprijs. We delen ze op basis van hun inwonersaantal in drie categorieën in en per categorie is er één winnaar.

Bekendmaking op het Fietscongres

De drie winnaars krijgen heel wat (pers-)aandacht tijdens en na het 'Fietscongres' op dinsdag 5 juni in Mechelen. Na afloop kunnen steden en gemeenten de resultaten van de verkiezing bovendien opvragen. Zo krijgen ze een zicht op de sterke aspecten en mogelijke verbeterpunten van hun fietsbeleid.

Meer info: www.fietsgemeente.be